torstai 21. elokuuta 2014

Johdanto

MIKSI?

Valitsin Meksikon alueekseni maantieteen kurssityöhön, koska olen jo pitkään ollut kiinnostunut maan kulttuurista ja historiasta. Mielenkiintoni intiaaneihin on herännyt melko nuorena, sillä jo alakoulussa nautin aihetta käsittelevistä historiantunneista. Tähän sekä espanjan kielen opiskelun aloittamiseen on vaikuttanyt siskoni, jolta saan vaikutteita lähes väkisin. Hän on matkustellut paljon varsinkin Etelä-Amerikassa, ja kirjoittaa nyt graduansa Mexico Cityssä koskien -mitäpä muutakaan kuin- intiaanien koulutusta.

--------------------------------------------------------------------

Meksiko sijaitsee läntisellä pallonpuoliskolla leveyspiirien 5°N ja 33°N sekä pituuspiirien 87°W ja 117°W välissä. Se kuuluu Väli-Amerikkaan, Pohjois- ja Etelä-Amerikan väliseen manneralueeseen, johon kuuluvat myös Keski-Amerikka ja Länsi-Intian saaristo.


 Sen rajanaapuri pohjoisessa on Yhdysvallat ja etelässä Guatemala ja Belize. Myös meret rajaavat Meksikoa; lännessä on vastassa Tyyni valtameri ja idässä Meksikonlahti. Kaakossa sijaitsee Jukatanin niemimaa, joka erottaa Meksikonlahden Karibianmerestä. Meksiko voidaan jakaa 31:een osavaltioon.



Meksiko on tunnettu maailmalla ruokakulttuuristaan sekä sen alkuperäisasukkaista, Maya-intiaaneista ja heidän temppeleistään. Pakanallisten alkuperäisuskontojen vaikutus näkyy nykyelämässä erilaisten tapojen ja juhlapyhien muodossa, tunnetuimpana esimerkkinä Kuolleiden päivä (Dia de Los Muertos), vaikka maassa hallitseekin katolinen kirkko.


Lähteet:  http://fi.wikipedia.org/wiki/Meksiko ,  http://fi.wikipedia.org/wiki/Väli-Amerikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti